Baget kesim, uzun ve ince dikdörtgen formuyla tanınan, basamaklı (step-cut) yüzeylere sahip bir pırlanta/taş kesimidir. Parıltıyı “ayna gibi” net yansımalar olarak verir; bu yüzden sade, mimari ve modern bir ışıltı arayanlar için idealdir.
Yuvarlak kesime göre daha yansıma odaklı bir parlaklık sunar. Işık taşın yüzeyinde pürüzsüz aynalar gibi dolaşır.
Basamaklı faset yapısı nedeniyle inklüzyonlar daha kolay seçilir. Bu yüzden berraklık (VS ve üzeri) önem kazanır.
Uzunluk/genişlik oranı (1.35–1.75 aralığı popüler) zevke göre seçilir. Daha uzun form daha “zarif” görünüm veriTek baget taş — mimari, net ve minimal görünümHalo veya pavé eşlikçilerle daha gösterişli bir hacim.
Emerald cut genelde daha büyük ve merkezi taş olarak kullanılır; baget ise daha ince bir dikdörtgendir ve yan taş/kanal dizilimi olarak sık görünür. İki kesim de “basamaklı” yapıdadır, fakat baget daha yalın ve çizgisel bir vurgudur.
Ilık su & yumuşak fırça ile nazik temizlik, mikrofiber bezle kurutma ve düzenli profesyonel bakım önerilir. Kanallı/çok taşlı baget dizilimlerinde taş yuvalarını periyodik kontrol ettirin.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.